Özel Tarif Sarma Denediniz mi?

Malzemeler: 6 adet Banvit Piliç Bonfile Göğüs 3 diş sarımsak (dövülmüş) 1 adet küçük boy soğan 150 ml beyaz üzüm suyu 3 sap taze fesleğen 2 çorba kaşığı taze kekik (yapraklanmış) 40 gr taze ekmek içi (ufalanmış) 12 adet lazanya 2 çorba kaşığı tereyağı 2,5 çorba kaşığı un 300 ml süt 4 adet kurutulmuş domates 3 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (rendelenmiş) Tuz, tane karabiber

Sarımsak, soğan ve üzüm suyunun yarısını karıştırın. Orta ateşte ve karıştırarak 5 dak. pişirin. 
Keskin bir bıçakla etleri çok ince kıyıp, soğanlara ilave edin. Karıştırarak 3-4 dak. daha pişirin. 
Kalan üzüm suyunu, fesleğenin 2/3`ünü, kekiğin yarısını, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Kısık ateşte 5 dak. daha pişirin. Ateşten alıp, ekmek içini ekleyin ve karıştırın. 
Lazanyaları bol kaynar suda arzu ettiğiniz kıvamda haşlayın. Soğuk sudan geçirip, süzün ve kağıt havlu ile kurulayın. 
Bir adet lazanyayı düz bir zemine yayın. Uzun kenarına 3 çorba kaşığı harç koyup, diğer uzun kenarına doğru rulo şeklinde sarın. Keskin bir bıçakla üç eşit parçaya bölüp, bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan lazanyaları ve malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. 
Tereyağını ısıtıp, unu ilave edin. Kısık ateşte ve karıştırarak, un sararıncaya kadar kavurun. Tencereyi ateşten alıp, karıştırmaya devam ederek ve yavaş yavaş sütü akıtın. Karıştırmaya ara vermeden ve kısık ateşte, pütürsüz oluncaya ve hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. 
Kuru domates, kalan fesleğen ve karabiberi ekleyip, karıştırın. Lazanya rulolarının üzerine paylaştırıp, peynir serpin. Önceden ısıtılmış 200 0C fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak. pişirin. 
Kalan kekiği serperek servis yapın.

İsmetpaşa Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Cadesi No:125/A Seyhan ADANA
0322 436 5050
info@ekincitavukculuk.com
www.ekincitavukculuk.com ©
X
GSM